20 Nisan 2014 Pazar

23 Nisan'da Çocuklarla Yapılabilecek Etkinlikler

Bu yıl da 23 Nisan geldi çattı. Bugün onların günü. Tüm gün çocuklarımızla birlikte olabildiğimiz, onlarla doya doya vakit geçirdiğimiz, herşeyi onlar için yaptığımız gün. Peki İstanbul'da 23 Nisan 2014 etkinlikleri neler var, çocuklarımızla nerelere gidebiliriz, neler yapabiliriz. İşte birkaç öneri:

Maçka Küçükçiftlik Park'taki Çocuk Festivali'nin iptal edildiğini tekrar hatırlarak başlayalım.

1. Beşiktaş Belediyesi Çocuk Şenliği
Çilekli Spor Tesisleri, Levent
12:00-16:30















2. Kadıköy Belediyesi Çocuk Şenliği
Özgürlük Parkı Şenlik Alanı
23 Nisan 13:00-18:00
24 Nisan 11:00-18:00
Parktaki şenlik alanının dışında bir sürü tiyatroda ücretsiz olarak tiyatro gösterileri gerçekleşecektir. Program için buraya tıklayabilirsiniz.

















3. Zorlu AVM Disney Çocuk Etkinlikleri

23-27 Nisan tarihlerinde AVM'de kurulacak Disney Prenses Şatosu'nda 11:00 - 19:00 arasında kız çocukları hayallerindeki prensese dönüşecek. Seçecekleri bir Disney Prensesi’nin kostümünü giyen; saç ve makyajları profesyonel uzmanlar tarafından yapılan Zorlu Center AVM’nin minik ziyaretçilerine, bu unutulmaz günün hatırası olarak fotoğraf çektirme fırsatı sunulacak. Disney Prensesleri’nin de yer alacağı bu çok özel etkinlik için Zorlu Center AVM’yi 23 ve 24 Nisan’da ziyaret eden minikler Disney Prensesleri’nin müzikal dans gösterilerini izleme ve prenseslerle tanışma şansına da sahip olacak.

Zorlu Center AVM erkek çocuklar için ise Marvel’in efsane süper kahramanı Kaptan Amerika temalı bir aktivite alanı kuruyor. Orijinal Marvel temasıyla kurulan bu alanda çocuklara Kaptan Amerika’nın çok özel oyuncaklarıyla oynayıp karakterin 3 boyutlu görseliyle fotoğraf çektirme imkanı da sunulacak. 23-27 Nisan tarihlerindeki etkinliklerde ayrıca, minikler de boyama ve karton atölyeleri ile el becerilerini geliştirebilecek.

4. Sakıp Sabancı Müzesi
2009 doğumlular ve daha büyükler için mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel sokak oyunları oynatılacak.
Saat: 10:00-16:00 Rezervasyon gerekiyor

5. Şehir Tiyatroları
23-27 Nisan arasında şehir tüyatrolarındaki tüm çocuk oyunları ücretsiz olarak gerçekleştirilecekmiş.

6. İstanbul Modern 9. Çocuk Şenliği
İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 9. Çocuk Şenliği kapsamında, İstanbul Modern’in 10. yılında müze koleksiyonuna giren Sarkis’in “Gökkuşak” adlı yapıtından esinlenilerek tasarlanan “Hayalin Yedi Rengi” adlı programla kutluyor. Garanti Bankası’nın katkılarıyla 22 Nisan – 27 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen programa 3.000 çocuk katılıyor. “Hayalin Yedi Rengi” programına katılan çocukların yaptığı resimler, 29 Nisan – 04 Mayıs 2014 tarihleri arasında sergilenmek üzere, İstanbul Modern müze binasının ön cephesinde birleşerek büyük bir gökkuşağına dönüşüyor. Saatler ve rezervasyon için buraya tıklayınız.

7. Doğa Bilimleri Merkezi
Gitmeden önce aramakta fayda var.

8. Ülker Sinema Şenliği
Yedincisi düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nde bu sene "Karlar Ülkesi" filmi ücretsiz olarak çocuklarla yeniden buluşacak. Salon bilgileri için burayı tıklayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder