23 Ocak 2014 Perşembe

Sömestr Tatilinde Çocuklarla "Ücretsiz" 10 Etkinlik

Cocuklarla yapilabilecek etkinlikler aktiviteler
*visual source/görsel alıntı: marypoppins.com
Sömestr tatili geldi çattı. Cuma günü karne günü.

İki haftalık kış tatili boyunca çoğu anne babanın en büyük konusu, "ne yapsak da çocukları oyalasak da evde sıkıntıdan patlayıp düz duvara tırmanmasalar".
:)

İstanbul'da yaşayanlar olarak şanslıyız çünkü gerçekten yapacak çok şey var. Fakat her gün bir etkinliğe katılmaya kalksanız dünya para.



Bazı yazılarımla ilgili sizlerden çokça email alıyorum, "iyi de bunlar paralı etkinlikler, herkesin her hafta bu kadar harcayacak parası olmuyor" diye. Genelde karşılaştığım tüm ücretsiz etkinlikleri mümkün olduğunca yayınlamaya çalışıyorum.

Sömestr tatili de gelmişken en iyisi çocuklarla yapılabilecek "ücretsiz" aktiviteleri tek bir yazıda toparlayıp paylaşayım istedim. Üzerlerine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Umarım faydalı olur. İşte top 10 listem:


1. Emirgan Parkı'nda Skywalking
Havalar buz gibi olmazsa İstanbul'un en güzel parklarından Emirgan Parkı'nda hem yaşı küçükler hem de daha büyük çocuklarla çok güzel vakit geçirebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Büyük çocuklar için skywalking çok eğlenceli bir deneyim.

2. İstanbul Modern Çocuk Atölyelerinde Sanat
Atölye bahane, müze ve kafesi şahane. Çocuklar için çok eğlenceli ve eğitici etkinliklerin yapıldığı İstanbul Modern Ücretsiz Sanat Atölyeleri'nde çocuğunuz eğlenirken, siz de müzeyi gezip ruhunuzu besleyebilirsiniz.

3. Zorlu'da Kibritçi Kız Müzikali'ni izleme
Biz henüz gitmedik ama duyduğumuz kadarıyla ücretsiz olmasına rağmen çok iyi hazırlanmış bir oyunmuş.

4. Eminönü Evcil Hayvan ve Bitki Pazarı'nda Gezi
Yağış yoksa, hava buz gibi değilse mutlaka bir ziyaret etmeli. Renkler, kokular, tatlar, en çok da hayvanlar çocukların çok ilgisini çekiyor.

5. Kanyon'da Cesur Karabatak Oyununu İzleme
Tüm diğer ücretsiz oyunlar gibi erkenden rezervasyon gerekiyor. Detaylar için linklere tıklayabilirsiniz.

6. Ücretsiz Buz Pateni Keyfi
İstanbul'da buz patenini ücretsiz yapabileceğiniz yerler bulunuyor. Bu konuda bazı belediyelerin çok güzel girişimleri olmuş. Bağcılar Belediyesi Demirkapı ve Kirazlı mahallelerinde, Sultangazi Belediyesi Atatürk Bulvarı'nda ve Beyoğlu Belediyesi ise Hasköy sahilinde buz pistleri açmışlar. Ücretsiz giriş yapmak için tek yapmanız gereken, giderken yanınızda evsel geri dönüşüm atıklarınızı götürmek.  10 mavi kapak, 5 kullanılmış pil ya da diğer geri dönüşüm malzemeleri götürerek, hem çocuğunuza çevre bilinci aşılayabilir, hem de bu sporla tanışmasını sağlayabilirsiniz.

7. Feriköy Antika Pazarı'nı Gezme
Feriköy'deki bu ikinci el pazarını gezmek hem çocuklar hem de büyükler için çok eğlenceli oluyor.

8. Bedri Rahmi Eyüboğlu Yazma Atölyesi
Sanatçının müze havasındaki Kalamış'taki evi her ayın son haftası kapılarını ziyaretçilere açıyor. Atölye çalışmasında yazmalar boyanıyor, renkleniyor. Mutlaka (0216) 336 20 66 no.lu telefondan rezervasyon gerekli.

9. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde Teşhis Yolu Oyunu
1995 yılında Nezahat Gökyiğit'in hatırasına oluşturulan bu bahçe, 2003 yılından beri botanik bahçesi olarak, hayır amacıyla, ücretsiz hizmet veriyor. Çocukların doğaya ve botanik bilmine ilgilerini artırmak için ise Teşhis Yolu adında bir oyun düzenlenmiş. Oyunda çocukların verilen yaprağın hangi bitkiye ait olduğu bulmaları, ipuçlarını bulup değerlendirerek doğru sonuca ulaşmaları bekleniyor. Ulaşım için buraya tıklayabilirsiniz.

10. Profilo AVM'de Konuşan Trafik Oyunu
BP Türkiye'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan, çocuklara trafik kurallarını ve yol emniyetini anlatan oyun Profilo AVM'de ücretsiz olarak sergileniyor.

Siz de kendi oturduğunuz bölgenin yakınlarındaki ücretsiz yapılabilecek etkinlikleri paylaşır mısınız? Katkılarınız doğrultusunda bu yazıyı güncelleriz, böylece herkes faydalanmış olur.

Şimdiden herkese iyi bir yarıyıl tatili diliyorum...

1 yorum:

  1. 6 kişiye kadar ekibini kur, 1 saat boyunca ipuçlarını takip ederek 3 katlı tarihi binada şifreleri çöz, eğlenceye ortak ol... www.gorev.in

    YanıtlaSil