7 Şubat 2014 Cuma

Kadıköy'de Çocuk Kitapları Şenliği

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatiline giren çocukları ihmal etmemiş, onlar için bol eğlenceli bir şenlik hazırlamış. Beş ayrı kültür merkezini kapsayacak şenlikte ücretsiz, resim, dans, drama, oyun atölyeleri, çocukları bekliyor. Her yaştan çocuk için ayrı oyunların seçildiği tiyatro oyunları ise karne şenliği kapsamında indirimli izlenebilecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Çocuk Kitapları Şenliği başlamış. Hatta gidip görmek için bu haftasonu son iki gün.

Bu sefer "Haydi Çocuklar Okumaya!" diyoruz. Fazlasından zarar gelmeyecek tek şey kitap okumak.

Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 23 yayınevinin çocuk kitaplarını küçük okuyucularıyla buluşturduğu Kitap Şenliği’nde çocuklar, bir yandan kitapları incelerken, diğer yandan eğlenceli oyunlar oynayabileceklermiş.
9 Şubat Pazar günü sona erecek şenlikte ayrıca 2-9 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz dans, seramik, golf, drama atölyeleri ile üç boyutlu resim atölyeleri düzenleniyormuş. Ayrıca her güne bir masal adıyla birbirinden güzel masallar da çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatılıyormuş.
Merkezde oynanacak tiyatro oyunları şu şekilde:
8 Şubat Cumartesi Saat: 12.00 Alis Harikalar Diyarında (3+)
8 Şubat Cumartesi Saat: 14.00 Heidi (3+)
9 Şubat Pazar Saat: 12.00 Sevimli Dinazor (3+)
9 Şubat Pazar Saat: 14.00 Sevimli Periler (3+)


Yarıyıl Şenliği kapsamında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi de çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Çocukların ücretsiz katılabileceği atölye çalışmalarında bale, dans, oyunlarla çalgılar, kukla, keman-gitar, davul çalma gibi eğlenceli aktiviteler var. Atölye şeklinde gerçekleştirilen aktivitelerde isteyen çocuklar davul çalacak, isteyenler bale yapacak ya da keman, gitar dünyası ile tanışabilecekler.

08 Şubat Cumartesi Saat: 13.00 Nilbanu Engindeniz ile Drama... (5+)
09 Şubat Pazar Saat: 13.00 Çağla Canen ile Flüt Atölyesi (5+)
09 Şubat Pazar Saat: 15.00 Gökkuşağının Altında (5+) 

Barış Manço Kültür Merkezi
08 Şubat Cumartesi Saat: 13.00 Mutluluğun Peşinde (3+)
09 Şubat Pazar Saat:13.00 Düşlerini Kaybeden Palyaço 

8 Şubat Cumartesi Saat: 13.00 Pinokyo (3+)
8 Şubat Cumartesi Saat: 15.00 Şirin At Titi (3+)
9 Şubat Pazar Saat: 13.00 Oyuncaklar (3+)
9 Şubat Pazar Saat: 15.00 Ağustos Böceği Karınca (3+) 


Gitmeden önce etkinliklerle ilgili bilgi almak için aramakta fayda var. Her kültür merkezinin adına tıklayarak telefonlarına ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz. 

Eğlenceli haftasonları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder